Наше виробництво

Шовкодрук / трафарет

Шовкодрук – Трафаретний друк є одним з технологічних способів друку.

Палітра фарб найрізноманітніша.
Трафаретний друк (шовкографія) є особливим способом шаблонного друку. Це означає, що фарби в процесі друку продавлюються крізь друковану форму на матеріал.

ЩО ТАКЕ шовкографії. ПОНЯТТЯ шовкографії і трафаретний спосіб ДРУКУ

Трафаретний друк – це метод відтворення зображення за допомогою трафарету – спеціальної друкованої форми, через яку друкарська фарба проникає на запечатується поверхность в тих місцях, які відповідають друкуючим елементам.

ЩО ТАКЕ шовкографія?
Що таке шовкографія? Шовкографія – це різновид трафаретного друку,
в якій в якості матеріалу для виготовлення друкарської форми використовуються спеціальні поліефірні, нейлонові або металеві сітки малої товщини з високою частотою розташування ниток.
Свою назву шовкографія взяла від англомовної назви патенту початку минулого століття на процес трафаретного друку «Silk Screen Printing» – дослівно можна перекласти як «друк шовковим ситом» – друк шовкографією. Вважається, що цей спосіб друку виник далеко в давнину,
але сучасний вигляд і повсюдну затребуваність технологія шовкографії придбала вже в середині XX століття.

Трафаретний друк або шовкографія має багатовікову історію і є способом відтворення текстів, написів і зображень, чорно-білі та кольорові, з допомогою трафаретного друкованої форми, крізь яку на запечатуваний матеріал проникає фарба.

Трафаретний спосіб ДРУКУ


Трафаретний спосіб друку має більш високі художні можливості на відміну від інших видів друку. Крім того, спектр матеріалів для друку шовкографією практично безмежний: папір, картон, тканини, метали, скло, дерево, синтетична плівка, – друк на будь-якій поверхні.
Шовкографія застосовна не тільки на плоских поверхнях, але і на об’ємних, і навіть рельєфних. Товщина шару фарби може коливатися в межах від 10 до 100 мкм, що забезпечує високу якість зображення. Тільки в трафаретного друку можливе застосування флуоресцентних і перламутрових фарб для досягнення різних спецефектів.

Related posts

Leave a Comment